Namn Kontaktuppgifter Speciellt ansvar Artansvar
Jörgen Bernsmoj.bernsmo@bredband.netBlankettadministreringLabbar, flugsnappare
Janne Dahlénjanne.dahlen@hotmail.comRapportmallansvarigStrandskata-ljungpipare, duvor, sidensvans-trastfåglar
Greger Flycktgreger.flyckt@utb.kristianstad.seArkivansvarigVadare, utom strandskata-ljungpipare och arktiska vadare
Jonas Holmqvisttop secretFiSk-koordinatorSvanar-gäss, tärnor, lärkor-ärlor
Johan Lorentzonlorentzon.johan@gmail.comFynddatabas, externa kontakterArktiska vadare
Emil LundahlSångare, sparvfinkar-finkar
Ola Marklundola, landgren.comMåsfåglar
Roine Strandbergroine.strandberg@biol.lu.seFenologi, FiSk-inledningRovfåglar (utom milvus och sällsynta örnar), rördrom, rödspov, locustellor, skägmes-stare, fältsparvar
Tomas Svenssonlasertomas, gmail.comÄnder
Mattias Ullmanmattias.ullman@telia.comLommar-doppingar, storskarv-flamingoer, milvus, sällsynta örnar.


Jörgen Bernsmo
Uppvuxen i Falsterbo, bor sedan några år med familj utanför Simrishamn. Började skåda under tidigt 80-tal och intensitet och fokus har varierat under årens lopp. Har provat på det mesta men en kombination av tidsbrist, morgontrötthet och geografisk placering har under senare år genererat en viss fäbless för trutar. Försöker dock variera skådningen mer under vår och höst. Förundras över att det fortfarande kan vara så spännande, stimulerande och utmanande.
Greger Flyckt
Född 1969 och upplärd i Kristianstads vattenrike av naturintresserade föräldrar. Började ringmärka med Erik Schönbeck i mitten av 80-talet och har hållit på med fåglar sedan dess. Skådar så ofta det går och uppskattar nog mest att spanasträckande fågel. Tycker om statistik och tittar just nu lika mycket bakåt som framåt. Har suttit med i rrk sedan 1997.
Johan Lorentzon
Född 1973, uppväxt i Åhus och bor nu i Skanör. Föredrar sträck i alla former - sjöfågel, ringmärkning, rovfågel. Numera blir det mycket microskådning på megalokalen Falsterbonäset med omnejd. Är extra förtjust i måsfågel och sjöfågel efter många år med intensiv sträckskådning på Österlen. Skådar gärna utomlands om tillfälle ges, helst i Latinamerika och Asien. Borde försöka ta igen det jag har glömt om småfågel i handen.
Ola Marklund
Växte upp på cykelavstånd till “Cafeterian” – en takterrass som erbjöd hela Vänerns “tratt” under makalösa höst-morgnar innan skolan, inspirerad och upplärd av namn-kunniga skådare. Efter en rejäl världsutforskning blev det studier i Lund, med doktorsavhandling kring undervattensekologin i fågelsjöar som final. Krysslistor har ersatts av fokus på intressanta art-/raskomplex, ruggningsstudier m.m. Måsfåglar fascinerar, och hemstaden Trelleborg levererar bra på den fronten.
Tomas Svensson
Fågelskådare sedan barnsben tack vare storebror Stefan. Född i Falun 1978, därefter bosatt intill Landsjöns fältstation och den intressanta sträcklokalen Vista Kulle (utanför Jönköping) mellan 1989 och 1996. Sedan studier i Linköping 1996-2002, med fina Roxen runt hörnet, bosatt i Skåne där jag njuter av allsköns skådning, med fokus på sträck. Även svag för skådning norra Öland. När tiden är knapp hinner man dock alltid med en sväng till Kåsen i Limhamn.
Janne Dahlén
Uppvuxen i det natursköna Dalarna, närmare bestämt Malung. Började skådarkarriären på Eggegrunds fågelstation i början av 90-talet. Fastnade för fågelfångsten och har därefter bott och jobbat på ett flertal fågelstationer. Flyttade till Skåne, Lund för att studera biologi i början av 00-talet och bor nu i Malmö. Är bred i min fågelskådning och uppskattar både inventeringar, ringmärkning, raritetsletning och sträckskådning. I Rrk Skåne sedan 2011.
Jonas Holmqvist
Skön gammal MöX:are som svikit och blivit VeX:are.
Emil Lundahl
Född 1997 och bor i SV-Skåne, behagligt nära Falsterbo. Intresset för fåglar har funnits med länge genom familjen men jag brukar räkna 2007 som den riktiga starten. Gillar havsfågelskådning och öskådning lite extra. Försöker besöka Utlängan varje vår och spenderade hösten 2016 på Helgoland. Gillar äventyr och tackar aldrig nej till resor och annat skoj.
Roine Strandberg
Bördig från Tjockhultstrakten där skådandet tog fart 1979. Ledamot i Rrk Skåne sedan 1997. Går under smeknamnet Blomman, inte bara på grund av en krullig gammal gubbe, utan även för att växter gavs oförtjänt intresse i början av 2000-talet. Är extra förtjust i rovfåglar och forskar på bl.a. fiskgjuse och brun kärrhök vilket avspeglas i mina FiSk-texter. Trivs bättre i regnskogen än i barrskogen vilket gör det oundvikligt att bidra till växthuseffekten.
Mattias Ullman
Började följa med farsan på örnexkursioner till Vomb och Börringe 1979. Under 80- och början av 90-talet var skådningen fortfarande sporadisk, men årliga turer gjordes tex till Öland, Falsterbo och Kullen. Rariteter och kryss var då ofta det viktigaste, även om man ej kunde skilja på ängs- och skärpip. Betydligt mer aktiv sedan andra halvan av 90-talet. Överlag allätare, men vadare ligger extra varmt om hjärtat. Försöker göra minst en skådarresa utomlands per år.